Burgemeester Barendrecht Ronald Schneider over het werk van buurtbemiddeling “Enorm waardevol. Complimenten aan de vrijwillige buurtbemiddelaars voor hun inzet!”

Maandag 23 oktober maakte burgemeester Ronald Schneider persoonlijk kennis met de partners in buurtbemiddeling Barendrecht: Patrimonium, Havensteder, Wooncompas en gemeente zelf. De politie, die ook is aangesloten, was niet aanwezig. Wel was er een buurtbemiddelaar en de coördinator van buurtbemiddeling bij. De aanwezigen gingen in gesprek over de rol, werkwijze en ervaringen van ruim 12 jaar buurtbemiddeling in Barendrecht.

Tijdens het gesprek krijgt de burgemeester een flyer van de Advieslijn Woonoverlast Barendrecht (AWB). De advieslijn is een lokale hulplijn waar je snel en gemakkelijk je verhaal kwijt kunt en advies kunt krijgen. ‘Hoe gaat zoiets in zijn werk?’, wil hij weten. Fica Djohani, coördinator buurtbemiddeling, geeft uitleg. ‘In eerste instantie bekijken we samen met de beller wat hij of zij zelf nog (meer) kan doen om de situatie te verbeteren. Als dat niet lukt of al is geprobeerd, bekijkt een adviseur samen met de beller of een bemiddeling door een vrijwillige buurtbemiddelaar tot de mogelijkheden behoort.’

‘Als je in je eigen huis niet prettig woont, dan is dat echt niet leuk’

‘Bij een burenruzie hebben niet alleen de buren maar ook de straat of buurt erom heen vaak last van.’ weet de buurtbemiddelaar uit ervaring. ‘Als de zaak uiteindelijk bij de woningcorporatie of politie komt, dan wordt het een juridisch probleem. Buurtbemiddeling zit daar als het ware nog voor en kan inwoners helpen door in gesprek te gaan en er zo samen uit te komen.’ Schneider is blij met buurtbemiddeling en de AWB. ‘Enorm waardevol. Als je in je eigen huis niet prettig woont, dan is dat echt niet leuk. Complimenten aan de vrijwillige buurtbemiddelaars voor hun inzet!’.

Contact

Inwoners kunnen gratis gebruikmaken van de Advieslijn Woonoverlast Barendrecht (AWB). Neem op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur gerust contact op met de AWB via 088-3777600, of mail naar info@awbarendrecht.nl.

Iets moois doen voor Barendrecht?

Dan is dit je kans om zinvol en leuk vrijwilligerswerk te doen. Als buurtbemiddelaar of adviseur bij de AWB help je de relatie tussen buren te verbeteren door hen met elkaar in gesprek te brengen. Je krijgt een professionele, gratis training en persoonlijke begeleiding van een enthousiast team. Bel ons met je vragen via de AWB 088-3777600, of mail naar info@awbarendrecht.nl.

 

Laat een reactie achter