Tienjarig bestaan Buurtbemiddeling Barendrecht.

Op dinsdag 9 maart staat het tienjarig bestaan van buurtbemiddeling Barendrecht Coloured Consultancy centraal in Hart voor Barendrecht. De eigenaar van COCON buurtbemiddeling, Fica Djohani heeft meer dan 25 jaar ervaring en expertise met buurtbemiddeling in Nederland.

Het doel van buurtbemiddeling is het herstel van de communicatie en relatie tussen buren.

Het team bestaat uit vrijwilligers, die getraind zijn om te bemiddelen bij burenconflicten.

Daarnaast heeft Cocon het concept van de Advieslijn Woonoverlast ontwikkeld: een laagdrempelige voorziening waar bewoners terecht kunnen voor advies, informatie en een luisterend oor, om eerst zelf nog stappen te ondernemen naar een oplossing voor de ervaren overlast, samen met de buren. Met name de Advieslijn blijkt in de gemeente Rotterdam een schot in de roos. De gemeente Barendrecht heeft dit concept nu ook omarmd. De coronapandemie zorgt ervoor dat er meer klachten binnenkomen, omdat mensen gedwongen zijn meer thuis te zijn en te werken. Ook de scholen zijn lang dicht geweest, wat zorgt voor meer geluidsoverlast.

Met Fica Djohani vieren we in deze uitzending dat Barendrecht tien jaar lang gebruik heeft kunnen maken van buurtbemiddeling.

Met Ria Severeins, die in Barendrecht actief is voor de Advieslijn Woonoverlast, kijken we naar haar ervaringen, die zij met dit concept heeft opgedaan. En met Peter ’t Hoen, buurtbemiddelaar, praten we door over zijn ervaringen met buurtbemiddeling.

Wat levert het op? Wat is helpend in de gesprekken en hoe komen deze tot stand?

Vragen die in de uitzending zeker aan de orde zullen komen.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, zie: www.hartvoorbarendrecht.nl

Laat een reactie achter