Ooit gedacht om Buurtbemiddelaar te worden?

Peter en Angelique zeker niet. Ze wonen naast elkaar in Carnisselande. Waar het is misgegaan, weten ze allang niet meer.  Jarenlang gaat het over de hoogte van de heg van Angelique, geluidsoverlast van de hond van Peter, overlast van de kinderen van Angelique, over wie waar mag parkeren in de straat…en ga maar door. Peter heeft door omstandigheden zijn werk verloren en zit de hele dag thuis. Het doet ‘m geen goed. Hij ergert zich groen en geel. Op een zeker moment is hij er helemaal klaar mee. Hij neemt contact op met de gemeente. Een medewerker staat hem te woord. Zij adviseert Peter om contact op te nemen met Buurtbemiddeling. Eerlijk gezegd heeft hij er niet veel vertrouwen in, maar besluit om het toch een kans te geven.

Na een tijdje heeft hij een gesprek met 2 vrijwillige buurtbemiddelaars. Zij nemen echt de tijd om naar zijn verhaal te luisteren. Ze hebben geen oordeel en willen Peters kant van het verhaal leren begrijpen. Helaas voor Peter, wil Angelique niet met de bemiddelaars praten. Deze bemiddeling richt zich dus vooral op Peter. Doel is hem helpen omgaan met de overlast die hij ervaart. De tips helpen hem enorm.

Het gaat steeds beter met Peter. Hij waardeert de inzet (en aandacht) van de bemiddelaars enorm. Als hij na een aantal weken op zoek gaat naar meer activiteiten en/of vrijwilligerswerk buiten de deur, ziet hij een advertentie van Buurtbemiddeling. Hij belt met de coördinator en schrijft zich in voor de basistraining. Zijn motivatie? Graag nuttig bezig zijn, maar ook vaardigheden leren voor het omgaan met conflictsituaties. Hij legt al snel nieuwe contacten en voelt zich gewaardeerd. Bovendien staat Buurtbemiddelaar zijn ook nog eens mooi op zijn C.V. 

Dit klinkt als een succesverhaal. En dat is het ook. Feit is dat er bemiddelaars zijn die zelf ooit bemiddeld zijn geweest. Maar óf je ooit een bemiddeling hebt gehad of niet: heb je interesse om het team van Buurtbemiddeling Barendrecht te versterken? Bel of mail dan! Buurtbemiddeling Barendrecht is bereikbaar via telefoon 06-18633438 of buurtbemiddelingbarendrecht@gmail.com. Alle bemiddelaars volgen eerst een training.